Lešniki bi morali biti vsakodnevno na našem jedilniku

Lešniki bi morali biti vsakodnevno na našem jedilniku

Ali ste vedeli, da je uživanje oreščkov izredno pomembno za naše zdravje? Lešniki, orehi in ostali oreščki vsebujejo ogromno koristnih sestavin, ki jih lahko vnesemo v svoje telo. Pomembno je, da jih začnemo uživati vsakodnevno. Uživanje primerne količine suhega sadja ali oreščkov na dan, pomaga našemu telesu pri številnih funkcijah.

Ena izmed funkcij uživanja lešnikov je zagotovo zmanjšanje tveganja za žilno-srčne bolezni, ki so v modernem svetu vse pogostejše. Lešniki ugodno vplivajo na trigliceride v našem telesu, zmanjšujejo krvni tlak in znižujejo vrednosti škodljivega holesterola. Vse našteto je zagotovo že dovolj dober razlog, da jih pričnete uživati tudi sami. Odlične lešnike lahko naročite na www.bonnuts.si.

 

Dobre lastnosti in hranilne vrednosti lešnikov

Če bi vsakodnevno zaužili določeno količino mastnega suhega sadja ali lešnikov, bi svojemu telesu neizmerno pomagali. Lešniki so dober vir beljakovin. Le malo ljudi ve, da je v 100 gramih lešnikov kar 14 gramov koristnih beljakovin. Naravna prisotnost beljakovin je koristna za spodbujanje okrevanja po telesni aktivnosti in pri pomoči pri ohranjanju napetih mišic.

Beljakovine so zagotovo izrednega pomena za pravilno delovanje telesa, saj so bistvene sestavine vseh glavnih struktur za proizvajanje človeške energije. Dobre maščobe, ki jih vsebujejo lešniki, so podobne maščobam, ki jih lahko najdemo v olivnem olju. To so maščobe, ki varujejo holesterol v krvi in ohranjajo elastičnost kože in organov.

Lešniki bi morali biti vsakodnevno na našem jedilniku

 

Bogati z vlakninami in kalcijem

Ne smemo pa pozabiti, da so lešniki bogati z vlakninami. Vlaknine so nujne za kvalitetno izločanje odpadkov. Pripomorejo k povečanju občutka sitosti, kar lešnike uvršča med idealne prigrizke, ko nas popade lakota. Ko boste pojedli porcijo lešnikov, boste dosegli dolgotrajno sitost in boste pridobili veliko moči za opravljanje miselnega dela.

Naslednja sestavina, po kateri so znani lešniki, je zagotovo kalcij. Prisotnost kalcija je koristna za ohranjanje močnih kosti, ki so ključne za aktivno in zdravo življenje. Magnezij pa je koristen za sprostitev in ta dobro duševno počutje, ki postaja v stresnem življenju vse pomembnejše.